Port of Antwerp Giants zonder Basabe naar Luik

Foto: Belga

Port of Antwerp Giants zonder Basabe naar Luik

Print
De vijftiende speeldag van de Scooore!League brengt voor Port of Antwerp Giants een trip naar Luik (20u30, Country Hall). De havenploeg mist de aan de knie geblesseerde Melsahn Basabe.

Lang nagenieten van de Europese topprestatie in de Last 32 van de FIBA Europe Cup en versus CEZ Nymburk was niet aan de orde voor Port of Antwerp Giants. Enerzijds is het kort dag voor de selectie van coach Roel Moors met vanavond een partij in Luik en anderzijds zet de blessure van Melsahn Basabe wel een domper. "Melsahn Basabe komt vanavond niet in actie. Vandaag kan hij een scan laten nemen en weten we de ernst van de knieblessure," zei sportief manager Leo De Rycke.
 Zonder de Amerikaanse sterkhouder en center staat Port of Antwerp Giants in Luik voor een helse klus. Met twee wedstrijden minder gespeeld en met een 6 op 11 is de Waalse ploeg immers een heuse challenger voor de top 5 en dus een rechtstreekse concurrent voor een stek in de play-offs na de eerste speelronde. Met een vierde opeenvolgende zege, in combinatie met winst van Okapi Aalstar vanavond tegen Bergen, zouden de Giants op dat vlak echter een schitterende zaak kunnen doen. "We beseffen dat we in Luik zonder Melsahn Basabe voor een moeilijke klus staan. De ganse selectie moet dan ooik een tandje bijsteken en we gaan dan ook resoluut voor een vierde opeenvolgende zege," aldus coach Roel Moors van Port of Antwerp Giants.

Meer basketbal