© Walter Saenen

Bekerfinale ver weg voor Port of Antwerp Giants

De eerste wedstrijd van de halve finale van de Beker van België bracht tussen Oostende en Antwerp Giants een 75-61 overwinning voor de kustploeg. Een derde opeenvolgende finale wenkt voor uittredend bekerhouder Oostende. Volgende week dinsdag 17 maart volgt in de Lotto Arena de return.

Patrick Ceulemans

Port of Antwerp Giants moet op zoek gaan naar een stunt en dus winnen met minstens 15 punten. Tegen de defensieve machine van Oostende een helse klus. In de eerste helft kampen de Giants met snelle foutenlast en verdwenen Kane en Pearson snel naar de bank. Oostende profiteerde naar 11-2 en 15-6.

Archibeque was de bezieler van de Antwerpse remonte. Dat leidde naar een 19-17 en 27-26 tussenstand. In het slot van de eerste helft drukte Oostende collectief door naar een 41-31 voorsprong. In de tweede helft waren Marelja en Salumu bij een sterk verdedigend Oostende de bezielers van de 55-40 en 66-48. Pearson en Archibeque reageerden naar 66-57, maar uitblinker Marelja, de met een double-double uitpakkende Berggren en Ponikta hielden de bonus van Oostende intact: 73-59 en uiteindelijk 75-61 winst tegen een flets en inspiratieloos Port of Antwerp Giants.

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal