Zaterdag 6 mei - Bibliotheek Permeke, Antwerpen

Naft voor Woord selecteert eerste vier finalisten voor slotevent in Permeke

Print

Finalisten Hans Depelchin en Dorien De Vylder. Foto: Lisa Deckers

De eerste vier finalisten van de txt-on-stage-wedstrijd Naft voor Woord zijn bekend. Tijdens de eerste voorronde in Balen staken Anke Verschueren en Dimitry Vlyt een finaleticket op zak. Vrijdag konden ook Hans Depelchin en Dorien De Vylder zich kwalificeren. Eind maart volgen nog twee voorrondes in de bibliotheek van Mechelen en Malle.

Naft voor Woord mikt op 18 tot 30-jarigen uit de provincie Antwerpen die graag hun zegje doen op de bühne. Van de 89 deelnemers - goed voor 250 ingezonden teksten - werden er door een vakjury 42 weerhouden. Verspreid over vier voorrondes strijden ze om een finaleticket.

De eerste vier finalisten zijn intussen bekend. Tijdens de twee laatste selectierondes in de bibliotheek van Malle (30/03, 20u) en Mechelen (31/03, 20u) worden opnieuw vier finaletickets uitgedeeld. Het slotevent vindt plaats op zaterdag 6 mei in de Antwerpse bib Permeke.

De winnaar van Naft voor Woord krijgt naast een prijzenpot van 1.000 euro ook een aantal publicatie- en podiumkansen. Dat de wedstrijd, gecoördineerd door Creatief Schrijven vzw, een springplank is naar het professionele literaire circuit, bewezen eerder al laureaten Maarten Inghels, Maud Vanhauwaert, Lotte Dodion, Sylvie Marie, Carmien Michels en Jill Marchant.

Praktisch

www.ikwilnaft.be

DOEN!