© GvA

Woensdag 31 augustus, 14u - Tweegezusterslaan, Deurne.

Jeugddienst Deurne springt het schooljaar tegemoet

De jeugddienst van Deurne wil de zomervakantie op een positieve noot eindigen: al springend. “De tweede editie van het Springfestijn wordt opnieuw een mix van sport en cultuur”, blikt jeugdconsulente Sofie Gyles vooruit. Afspraak op 31 augustus in Deurne.

Peter Briers

Blikvangers van het evenement zijn de springkastelen. “Voor de echte durvers is er een basejump van zeven meter hoog en een slingerspringer, een luchtkussen met een slinger waar je overheen moet springen. Verder is er ook een demonstratie rope skipping, een discipline die vaak in een hoekje wordt gedrumd, maar die perfect illustreert wat je allemaal kan aanvangen met een springtouw.”

Voor wie het nog wat attractiever mag, is er de trampolineshow The Wall. “Daarin is de hoofdrol weggelegd voor het Trampoline Trio, dat tegen een muur oploopt en allerlei stunts uithaalt.”

Op het terrein staan drie caravans: twee foodtrucks en de camper van toneelgezelschap Kakelnest. “In haar caravan speelt Kakelnest op verschillende tijdstippen een prachtige voorstelling.”

Kinderen die de smaak te pakken krijgen, kunnen aankloppen bij Buurtsport, een organisatie die het sporten wil bevorderen. “Deze organisatie introduceert tijdens het Springfestijn haar sportkoffer, gevuld met materiaal waarmee iedereen aan zijn trekken komt.”

Praktisch

Deelnemen is gratis. www.deurne.be

Tips om te Doen!