Nu verkrijgbaar in de boekhandel

Aan de slag met gezonde zomerdrankjes

Print

De zomer is het seizoen bij uitstek om aan de slag te gaan met gezonde sapjes. Foto: GvA

De zomer is het seizoen bij uitstek om werk te maken van een gezonde voeding. ‘Nog meer groene sapjes’ (Uitgeverij Becht) maakt de lezer wegwijs in het maken van smaakvolle drankjes met een hoge gezondheidsfactor. Auteur Fern Green zoemt ook in op een aantal detoxkuren om het lichaam te zuiveren van schadelijke stoffen.

‘Nog meer groene sapjes’ is het vervolg op ‘Groene sapjes’, en voegt meer dan zestig recepten toe aan het al uitgebreide aanbod van zijn voorganger. Niet alleen mikt de inhoud van het kleurrijke naslagwerk op het maken van gezonde sapjes, het staat tegelijk ook stil bij de do’s en don’ts van detoxkuren, drie- tot vijfdaagse kuren die het lichaam moeten zuiveren van alle schadelijke stoffen die het opdoet.

Auteur Green houdt het met een lijst van beoogde effecten - van bloedzuiverend en een betere spijsvertering over huidaandoeningen en het bestrijden van de voorjaarsmoeheid tot zogeheten stressverjagers en recepten die overgewicht te lijf gaan - erg overzichtelijk. Hij dompelt de lezer vooraf onder in de soorten groenten en fruit die de basis vormen van de besproken detoxsmoothies. Elke kuur heeft een andere opbouw. Green staat uitgebreid stil bij wat wel en niet hoort tijdens een behandeling.

‘Nog meer groene sapjes’ houdt het simpel: eenvoudige bereidingen met ingrediënten die in elke voorraadkast zijn terug te vinden.

Praktisch

Vanaf nu verkrijgbaar in de boekhandel. www.gottmer.nl

Tips om te Doen!