Op stap langs Antwerpse wijken Quartier Latin en Luchtbal

Ook de wijk Luchtbal staat centraal. Foto: KIONI PAPADOPOULOS

Nog tot 27/08 - Quartier Latin en Luchtbal

Op stap langs Antwerpse wijken Quartier Latin en Luchtbal

Print
Deze zomer kunnen sportievelingen een deel van de stad Antwerpen (her)ontdekken onder begeleiding van een gids. Liefhebbers kunnen kiezen uit twee wandelingen: ‘Het theater van het leven’ en ‘Onbekend is onbemind!’ waarin de wijken Quartier Latin en Luchtbal centraal staan.

Rond het Theaterplein bevindt zich het Quartier Latin, de theaterbuurt van Antwerpen. Samen met een stadsgids ontdekken deelnemers de rust van de 15-de eeuwse kloostertuin van het Elzenveld, de architectuur van de vele theaters, de antiquariaten en modewinkels in de Leopoldstraat, en heel wat bekende restaurants en cafés.

De Luchtbal evolueerde van een barakkenkamp na WO I over een tuinwijk in de jaren twinti tot een moderne woonwijk in de jaren vijftig. Vandaag is het een buurt die na een periode van stilstand en de opmaak van een masterplan volop in verandering is.

Praktisch

Op zaterdagen 16 en 30/07 en 13 en 27/08, telkens van 17 tot 19 uur in Quartier Latin. De wandeling vertrekt aan de Bourlaschouwburg. Op zaterdag 23/07 en op 6 en 20/08 trekt de gids van op de Groenendaallaan door de wijk Luchtbal, ook van 17 tot 19 uur. Tickets kosten 8 euro. www.visitantwerpen.be/zomerwandelingen

Tips om te Doen!