© GvA

Vrijdag 6 mei (20u) en zondag 8 mei (15u) - Stadsschouwburg, Antwerpen

Els De Schepper wordt (opnieuw) Edith Piaf

Exact 100 jaar geleden werd Edith Piaf geboren. Om dit jubileumjaar extra pigment te geven, is er ‘Piaf de Musical’, waarin Els De Schepper de Franse chansonnière in de Antwerpse Stadsschouwburg opnieuw tot leven wekt.

Peter Briers

‘Piaf de musical’ vertelt het levensverhaal van Edith Gassion. Ze werd geboren op 19 december 1915 als dochter van een Italiaans-Berberse cafézangeres en een Franse acrobaat. Edith groeide op bij haar grootmoeder in een bordeel in Normandië en had een erg ongelukkige jeugd. Toen ze twintig was, werd Edith ontdekt als zangeres en trad ze voor het eerst op in het Parijse Cirque Médrano.

Van toen af ging het hard met haar carrière, en na de Tweede Wereldoorlog werd Piaf ook opgemerkt in het buitenland. Ondanks haar grote succes bleef Edith een onzekere, gekwetste en wispelturige vrouw die haar heil zocht in een turbulent liefdesleven, drank en drugs. Ze overleed op 10 oktober 1963 - nauwelijks 48 jaar oud - in Plascassier aan een inwendige bloeding

Haar liedjes blijven echter onsterfelijk: ‘La Vie en Rose’, ‘Milord’, ‘Les Trois Cloches’ en ‘Non, je ne regrette rien’. Deze en andere hits passeren de revue in het eerder al bejubelde ‘Piaf de musical’. De schepper krijgt daarbij ruggensteun van Gene Thomas, Sébastien Desmet, Jasmine Jaspers, Mira Delbaen, Hans Rooyaards en Sven Tummeleers.

Praktisch

Tickets kosten tussen 37,90 tot 52,90 euro. www.sherpa.be

Tips om te Doen!