Allerlaatste ‘April in Paris’ in Antwerpse Arenberg

Bart Van Avermaet en Annick Segal. Foto: GvA

Zondag 24 april, 15u - Arenberg, Antwerpen

Allerlaatste ‘April in Paris’ in Antwerpse Arenberg

Print
Zondag 24 april spelen Bart Van Avermaet en Annick Segal in de Antwerpse Arenberg de allerlaatste voorstelling van ‘April in Paris’.

Albert en Betty hebben een haat-liefde relatie. Ze houden ervan mekaar te haten. Op een dag wint Betty een romantisch weekendje Parijs voor twee: een boottrip en een overnachting in de lichtstad. Voor het koppel dat nooit verder gereisd heeft dan hun tuinhuis wordt dit een sprong in het duister: naar een land waar je als vrouw rechtstaand moet plassen, waar Frans brood geen bagatel maar une baguette is en waar je aantrekkelijke jonge vrouwen op straat ziet met hoge hakken en push-up beha’s. Wordt het zwemmen of verzuipen? Eén ding staat vast: na deze citytrip zullen Albert en Betty anders op hun vroegere leven terugkijken.

‘April in Paris’ staat bekend als een hilarische, bitterzoete komedie van John Godber. In Engeland schopte de toneelschrijver het tot de derde meest opgevoerde auteur na Shakespeare en Ayckbourn. De gezaghebbende krant The Guardian bewierookte de voorstelling ooit als ‘Een briljant en puur exemplaar van krachtdadige comedy’.

Praktisch

Op 24/04 (15u) in de Antwerpse Arenberg. Tickets kosten 20 euro. www.arenbergschouwburg.be

Tips om te Doen!