EWT viert première van Franse komedie ‘La Cage aux Folles’

Een scènebeeld uit de Britse versie van de komedie. Foto: GvA

Vrijdag 6 mei, 20.30u - EWT, Deurne

EWT viert première van Franse komedie ‘La Cage aux Folles’

Print
Vanavond (vrijdag) gaat in het Deurnese EWT ‘La Cage aux Folles’ in première. Daarmee keert de Franse komedie na drie decennia weer terug naar Vlaanderen. Frank De Kaey kreeg na jaren eindelijk de toestemming om de productie van Jean Poiret te vertalen.

Het verhaal in een notendop: Georges en Albin zijn de eigenaars van een bekende nachtclub, waar Albin elk avond de vedette van de show is. Wanneer de streng-conservatieve ouders van hun toekomstige schoondochter voor de eerste keer op bezoek komen, moet alles en iedereen doen alsof, wat tot hilarische misverstanden leidt.

De rechten voor de Franse theaterkomedie werden lange tijd niet verleend aan Vlaamse theatermakers. "Twee jaar geleden heb ik het nogmaals geprobeerd. Na veel vragen uit Parijs kregen we in december 2014 dan toch de exclusieve rechten voor heel Vlaanderen”, zegt De Kaey.

De cast, met onder anderen Frank De Kaey, Door Van Boeckel, Linda Dhaene, Rosita Huybrechts, Jean Speicher en Mathias Daneels, wordt aangestuurd door regisseur Jeroen Maes.
 
Praktisch
 
Van 6/05 tot 26/06 in het EWT, Deurne. Tickets reserveren kan op het nummer 03/324.52.41 en via www.ewt.be.
 

Tips om te Doen!