Komedie ‘La Cage aux Folles’ na 30 jaar weer op Antwerpse planken

Een scènebeeld uit de Britse versie van de Franse komedie. Foto: GvA

Vanaf 6 mei - EWT, Deurne

Komedie ‘La Cage aux Folles’ na 30 jaar weer op Antwerpse planken

Print
De komedie ‘La Cage aux Folles’ keert na drie decennia terug naar Vlaanderen. Regisseur en acteur Frank De Kaey kreeg de toestemming om de productie van Jean Poiret te vertalen. De komedie is tussen 6 mei en 26 juni te zien in het EWT.

De rechten voor de Franse theaterkomedie werden lange tijd niet verleend aan Vlaamse theatermakers. "Twee jaar geleden heb ik het nogmaals geprobeerd. Na veel vragen uit Parijs kregen we in december 2014 uiteindelijk toch de exclusieve rechten voor heel Vlaanderen”, glundert De Kaey.

Vorige week vond de eerste lezing van het stuk plaats onder leiding van regisseur Jeroen Maes. Hij werkt voor de vormgeving van de komedie samen met een fraaie cast: o.a. Frank De Kaey, Door Van Boeckel, Matthew Michel, Ivo Chundro, Theo Van Baarle, Liliane Dorekens en Daphne Paelinck.

Het verhaal: Georges en Albin zijn de eigenaars van een bekende nachtclub, waar Albin iedere avond de grote vedette van de show is. Wanneer de streng-conservatieve ouders van hun toekomstige schoondochter voor de eerste keer op bezoek komen, moet alles en iedereen doen alsof, wat tot hilarische misverstanden leidt.
 
Praktisch
 
Van 6/05 tot 26/06 in het EWT, Deurne. Tickets reserveren kan op het nummer 03/324.52.41 en via www.ewt.be.
 

Tips om te Doen!