Buurman-karavaan maakt dubbele stop in Ekeren

Foto: GvA

Maandag 25 en dinsdag 26 april, 20u - Theater Zaal, Ekeren

Buurman-karavaan maakt dubbele stop in Ekeren

Print
De idee voor de nieuwe langspeler en voorstelling van Buurman zat in een doos die frontman Geert Verdickt van z'n vader kreeg, een doos vol foto’s, brieven en documenten van zijn grootvader. Het resultaat valt op 25 en 26 april te bewonderen in de Ekerse Theater Zaal.

In het Antwerpen van de jaren '30 en '40 speelde grootvader Verdickt piano, orgel en accordeon in verschillende opera’s, hotels en cinema’s bij stomme films. Met behulp van zijn fantasie graaft Geert in opa’s verleden en ontdekt mooie verhalen. Ze zijn zowel persoonlijk als universeel.

Deze verhalen vormen ook de basis van het nieuwe Buurman-album 'De kus in ruil voor een koninkrijk’. De bijbehorende theatertour heet 'In de naam van de vader, de zoon en de kleinzoon'.

Buurman gooide intussen hoge ogen als centrale gast van Nekka-nacht 2015 en werd uitgenodigd in Nederland voor de live-ontknoping van Expeditie Robinson, goed voor een miljoenenpubliek.

Een jaar na de première van de theatershow en vijf goed gedraaide radiosingles later maken Verdickt en company zich nu op voor het laatste deel van een indrukwekkende reeks optredens op Vlaamse theaterpodia.

Praktisch

Op 25 en 26/04 (20u) in de Theater Zaal in Ekeren. Tickets kosten 20 euro. www.buurman.be

Tips om te Doen!