© GvA

Donderdag 14 januari, 20.15u - CC De Werft, Geel

‘Penetrant muziektheater’ in cc De Werft

‘Kruipolie’, de muziekvoorstelling van Geert Vermeulen, Walter Poppeliers en Arne Leurentop, gaat op 14 januari in première in cc De Werft in Geel. Het Antwerpse publiek krijgt het trio te zien op 12 mei in cc Mortsel.

Peter Briers

“Niets is wat het lijkt, niemand is iemand zoals je dacht, of had verwacht. Zelfs jijzelf verrast je, je bent niet wie je denkt te zijn. Kaarslicht is geen kaarslicht, maar een oneindige reeks opeenvolgingen van ontsteken en uitdoven. Toch zeggen we kaarslicht, toch zeggen we pindakaas, viool, huppeltrut, choco-as, spiegelbeeld, roddeltante, potgrond, suikerwafel, tuttebel, hondenlul, snapshot, Ringland, Syrië-strijder, K3, De Nieuwe Snaar, koperdieven, zandzak, deurdweil, okkernoot, gepeupel, rand-debiel, lieve vrouw... Toch zeggen we de woorden.” ‘Kruipolie’ laat zich volgende de drie makers het best omschrijven als ‘penetrant muziektheater’.

Geert Vermeulen en Walter Poppeliers werkten al samen in en voor De Nieuwe Snaar. Daarnaast realiseerden ze ook enkele jeugdvoorstellingen. De complementariteit in hun geesten zorgt altijd voor vuurwerk. Arne Leurentop is de man achter het eenmansorkest And They Spoke in Anthems, waarmee hij zijn alom geprezen debuut ‘June’ uitbracht.

Praktisch

Op 14/01 in cc De Werft in Geel, op 12/05 in cc Mortsel. www.thassos.be

Tips om te Doen!