© GvA

Vrijdag 1 januari - Hoboken

Lekker (benefiet)ontbijt op nieuwjaarsdag

Annelies en Evelien Van Heyst en Mathias D'Hondt uit Hoboken wacht voor het tweede jaar op rij een bijzondere nieuwjaarsdag. Terwijl veel van hun leeftijdsgenoten op hetzelfde moment wellicht nog hun roes uitslapen, deelt het trio ontbijtpakketten uit. De opbrengsten gaan integraal naar Welzijnsschakel Hoboken.

Peter Briers

In grootsteden als Antwerpen hebben veel inwoners het financieel moeilijk. Zelfs met de hulp van de overheid en het OCMW lukt het hen niet om de eindjes aan elkaar te knopen. Voor die mensen is er Welzijnsschakel. “Onze actie richt zich vooral op kansarme gezinnen met jonge kinderen”, zegt Annelies Van Heyst. “Die gezinnen hebben andere noden, zoals zuivelproducten, verzorgingsproducten en schoolmateriaal. Binnen de normale werking van Welzijnsschakel zijn de budgetten voor die extra hulp eerder beperkt.”

Wie een ontbijtpakket bestelt, wordt op 1 januari gewekt door de geur van heerlijke, aan huis geleverde koffiekoeken, garandeert het drietal. “Een ontbijtpakket bevat alles wat je nodig hebt om het nieuwe jaar goed te starten: koffiekoeken en pistolets, choco en confituur, thee en fruitsap en nog veel meer. Kostprijs: 13 euro per persoon. Voor kinderen onder de 12 jaar is er een ontbijtje voor maar 6 euro. Voor wie het extra feestelijk mag zijn, is er het luxepakket met een flesje cava. Dat pakket betaal je 17 euro.”

Praktisch

De pakketten worden aan huis geleverd op 1 januari. Reserveren kan op het nummer 0495/72.11.49. Meer informatie op www.wzshoboken.be.

Tips om te Doen!