© GvA

Vanaf dinsdag 1 december - Pulcinella, Antwerpen

The Empty Shop maakt intrede in Antwerpen

Van 1 tot 20 december te zien bij Pulcinella, aan het Bogaardeplein in hartje Antwerpen: The Empty Shop, een lege winkel met kasten en paspoppen, die dagelijks zal worden gevuld met kledinggiften.

Peter Briers

Tien avonden lang wordt de winkel compleet geledigd, om de volgende dag opnieuw omgetoverd te worden tot de mooiste kledingboetiek van Antwerpen. The Empty Shop werd tot dusver al met succes georganiseerd in o.a. Sao Paulo, Manchester en Barcelona.

Binnenhuisarchitecten richten de lounge van de jeugdherberg tijdelijk in als chique boetiek. Een glazen container op het Mechelseplein zorgt voor extra visibiliteit. Wie wil kan de boetiek mee vullen van 1 tot 12 december. Kleding kopen kan dan weer van 15 tot 20 december. De opbrengst gaat naar vzw Kamiano.

Ook het Antwerpse ModeMuseum ondersteunt het project. Iedereen die bij The Empty Shop een item koopt, krijgt een gratis ticket voor de lopende expo 'FootPrint', een expo die het verhaal vertelt van meer dan 400 unieke schoenencreaties. Praktisch van 1 tot 12 december (van 13u tot 18u) bij Pulcinella, Bogaardeplein 1, Antwerpen. www.emptyshop.be