Gintin bezorgt Antwerpen eerste eigen gin

Het Antwerpse Gintin schenkt de Scheldestad zijn eerste eigen gin. Foto: GvA

Vanaf nu verkrijgbaar

Gintin bezorgt Antwerpen eerste eigen gin

Print
Gintin, het Antwerpse bedrijf dat gespecialiseerd is in gin en tonics, lanceerde zopas zijn allereerste eigen gin, de Marula Gin.

De Marula Gin is gebaseerd op de vrucht van de Marulaboom, die voornamelijk in Namibië is terug te vinden. De vruchten van de Marulaboom staan bekend als een delicatesse voor olifanten. De boom zelf speelt de hoofdrol in nogal wat mythen en legenden. De vruchten bevatten grote pitten met daarin een drietal noten, waaruit olie gewonnen kan worden. De pitten verwijderen is een arbeidsintensief proces. Dat verklaart ook de hoge prijs van de olie. Het vruchtvlees levert door gisting een wijn op, waaruit een likeur gedestilleerd kan worden.

Tim Willekens uit Brasschaat en Thomas Wuyts uit Ranst - samen Gintin - zijn al jaren gepassioneerd door deze veelzijdige drank. "Er bestaat een verscheidenheid aan gins die allemaal sterk in smaak verschillen, waardoor je kan blijven combineren en variëren", zegt Thomas Wuyts. "We hebben een enorme passie voor gin. Een eigen gin om de markt brengen stond dan ook hoog op onze verlanglijst."

De Marula Gin oogst uitstekende recensies. Kenners omschrijven hem als prachtig gelaagd, met eerst de fruitige smaak van marula en oranjebloesem, gevolgd door de kruidigheid van koriander. De smaakvol geparfumeerde gin is - na het toevoegen van limoenschijfjes, tonic en verse frambozen als kleuraccent - ideaal als aperitief.

Praktisch

Meer info op www.marulagin.be

Tips om te Doen!