Tine Reymer geeft zich bloot in De Roma

Tine Reymer schaamt zich niet langer om haar familienaam. Foto: GvA

Tine Reymer geeft zich bloot in De Roma

Print
Na een aantal muzikale projecten als El Tattoo del Tigre en Billie King, brengt Tine Reymer nu voor het eerst muziek uit onder de naam Reymer. Benieuwd? Donderdag 28 mei stelt ze haar album ‘Thrill my soul’ voor in De Roma.

Reymer schaamt zich niet langer om haar naam. “Het is nu mijn project en het zijn mijn nummers”, beklemtoont ze. “Dat was bij Billie King ook al zo, maar toen vond ik mijn familienaam nog lelijk. Bij deze plaat gooi ik alle ballast van me af en is het gewoon Reymer. Ik hoef me niet meer te verstoppen achter een pseudoniem.”

'Bittersweet' wordt de eerste track uit ‘Thrill my soul’. “Dat liedje is zingend en handenklappend ontstaan op het eind van een golfbreker, midden in een grijze zee die aan de horizon naadloos overgaat in grijze lucht terwijl een klein vogeltje heen en weer wipt tussen de rotsen”, legt Reymer uit.

Tine nam de productie voor eigen rekening en liet zich omringen door topmuzikanten als Tom Pintens, Pieter Van Buyten, Aarich Jespers, Nathalie Delcroix, Riet Muylaert en Ruben Block.

Praktisch

Op 28/05 (20.30u) in De Roma, Antwerpen. www.deroma.be

Tips om te Doen!