Vroegboekkorting voor ‘Piaf, de musical’

Els de Schepper neemt de rol van Piaf voor haar rekening. Foto: GvA

Vroegboekkorting voor ‘Piaf, de musical’

Print
De laatste weken krijgt Edith Piaf opvallend veel airplay op landelijke radiostations. In 2015 is het precies een eeuw geleden dat de Franse chansonnière werd geboren. De meest in het oog springende hommage krijgt ze in oktober, wanneer ‘Piaf, de musical’ in première gaat.

Edith Piaf - geboren als Edith Giovanna Gassion - zou dit jaar 100 jaar zijn geworden, mocht ze op 10 oktober 1963 niet zijn overleden na een turbulent leven vol mannen, drank en drugs.‘

Piaf, de musical’, met een script van Pam Gems en de authentieke liedjes van Edith Piaf, vertelt op een originele manier het levensverhaal van Edith Gassion, geboren in 1915 als dochter van een Italiaans-Berberse cafézangeres en een Franse acrobaat.

Toen ze twintig was, werd Edith ontdekt als zangeres en trad ze voor het eerst op in het Parijse Cirque Médrano. Van toen af ging het hard met haar carrière, en na de Tweede Wereldoorlog werd Piaf ook opgemerkt in het buitenland. Haar grootste hits waren ‘La Vie en Rose’, ‘Milord’, ‘Les Trois Cloches’ en ‘Non, je ne regrette rien’.

Treden aan in ‘Piaf, de musical’: Els de Schepper, Gene Thomas, Sébastien Desmet, Jasmine Jaspers en Sven Tummeleers.

Praktisch

Op 24 en 25/10 in de Antwerpse Stadsschouwburg. Wie nu een ticket boekt, krijgt een korting van 15%. www.sherpa.be

Tips om te Doen!