© GvA

Bioscoopbezoek remedie tegen echtscheiding

Een bezoek aan de bioscoop is net zo effectief als een klassieke relatietherapie. Dat concluderen vorsers aan de University of Rochester in New York, na een onderzoek bij pasgetrouwde koppels. Kinepolis haast zich om te zeggen dat haar huidige filmaanbod van pas kan komen.

Peter Briers

De resultaten van het onderzoek suggereren dat koppels geen bepaalde vaardigheden moeten aanleren, maar dat ze wel moeten stilstaan bij hun eigen gedrag. Samen naar de film gaan blijkt net zo efficiënt te zijn als dure therapieën onder leiding van een relatietherapeut.

De kans op een echtscheiding halveert door samen naar de film te gaan en er achteraf over te praten, staven de cijfers. Tijdens het experiment daalde de scheidingsgraad van 24% bij de controlegroep naar 11% onder de trouwe bioscoopgangers.

Kinepolis Antwerpen kan zich (uiteraard) vinden in de resultaten van het onderzoek. De filmreus beklemtoont dat nogal wat films in het huidige aanbod ultiem kijkvoer kunnen zijn voor wie als koppel naar de cinema wil, zoals ‘Kingsman: The secret service’, het met vier Oscars bekroonde ‘Birdman’ en het flink gehypte ’Fifty Shades of Grey’.

Praktisch

www.kinepolis.be

www.ugc.be

www.cinemacartoons.be