© Vitalski

Vitalski terug van weggeweest

Vitalski is terug van weggeweest. In ‘Victor Glorieux & De Jammerklacht’ duikt hij in de huid van zijn fictieve nonkel Victor. De nieuwe zaalshow gaat op 12 maart in première in de Antwerpse Arenberg.

Peter Briers

Vitalski laat het woord aan Victor Glorieux, die honderduit vertelt over zijn dramatische leven op Linkeroever, zijn herinneringen aan de Billiard Palace en zijn echtscheiding, zo’n kleine veertig jaar geleden. Zijn aandoenlijke getuigenis wordt onderbroken door zelfgeschreven, romantische liedjes over eenhoorns, treurwilgen en regenbogen.

Het is niet de eerste keer dat de Kempense performer zich van zijn zachte kant laat zien. In ‘Balzaal van het Gebroken Hart’ van Guido Belcanto raakte hij ook al de gevoelige snaar. ‘Victor Glorieux & De Jammerklacht’ is een bloemlezing van getuigenissen en liedjes, waarvoor Vitalski’s alter ego de hulp krijgt van muzikanten Lut Van Nooten en Morgane Vander Linden.

In de wandelgangen wordt de productie nu al legendarisch genoemd, vooral omdat Vitalski, ook gekend als de officiële Antwerpse nachtburgemeester, zelden de intieme toer opgaat.

Praktisch

Op 12/03 (20.15u) in de Antwerpse Arenberg. www.arenbergschouwburg.be