Extra voorstellingen voor succesvolle musical Lelies

Timo Descamps en Matthew Michel. Foto: Fakkelteater

Extra voorstellingen voor succesvolle musical Lelies

Print
Er lijkt maar geen einde te komen aan het succes van ‘Lelies’, de musical met o.a. Door Van Boeckel, Timo Descamps en Hans Peter Janssens. Judas Theaterproducties last begin april extra voorstellingen in.

Zelden klonk het in de Vlaamse pers zo unisono als na de première van de musical. Superlatieven waren er vooral voor de evenwichtige balans tussen drama en humor. Ook de beklijvende verhaallijnen charmeerden. Schrijver Allard Blom baseerde zich voor 'Lelies' op het toneelstuk ‘Les Feluettes’ van de Canadese auteur Michel Marc Bouchard.

‘Lelies’, dat vijf Vlaamse Musicalprijzen in de wacht sleepte, speelt zich af in de jaren vijftig. Een groep gevangenen onder leiding van Simon Doucet voert een toneelstuk op ter ere van bisschop Jean Bilodeau. Die laatste komt tijdens de vertoning in nauwe schoentjes, als blijkt dat ook hij in de bajes thuishoort. Bovendien is hij verantwoordelijk voor de jaren die Doucet onschuldig achter de tralies heeft doorgebracht.

Wie er in april bij wil zijn doet er goed aan nu al tickets te reserveren. Verwacht wordt dat ook de extra voorstellingen snel uitverkocht zullen raken.

Van 9 tot 19 april in de Rode Zaal van het Fakkelteater. www.fakkelteater.be

Tips om te Doen!