© IF

Meer satellietkantoren, minder files

Agidens uit Zwijndrecht, actief in engineering en automatisering, nam gisteren zijn satellietkantoor op Campus Coppens in Brasschaat officieel in gebruik, het sein voor eerste schepen en Vlaams Parlementslid Dirk de Kort (CD&V) om voor meer van dat te pleiten

Nicole Verstrepen

Met het antennepunt in de parkgemeente wil Agidens het fileleed voor een aantal werknemers verzachten. “Nabijheid is de beste garantie op een vlotte mobiliteit. Wie kan winkelen, wonen, sporten of werken in dezelfde buurt waar hij woont, kan die verplaatsingen te voet of met de fiets doen”, stelt Dirk de Kort.

“In de nog resterende vrije vleugel van onze bedrijvencampus starten we met de inrichting van kleinere kantoorruimten, geschikt voor werkplekken tot een zestal medewerkers, voor 200 euro per persoon per maand. De campus is goed bereikbaar, vanuit het noorden via de afrit van Sint-Job, waar de files normaal maar pas beginnen en vanuit het zuiden staat er nooit file”, vertelt Hugo Luyten van Campus Coppens.

Dirk de Kort ziet ook mogelijkheden om satellietkantoren in te richten in lege winkelpanden. “Dan is er wel een functiewijziging nodig, maar dat kan geregeld worden met een eenvoudige bouwaanvraag”, stelt hij nog.

In 2009 werd gestart met herbestemming van de gronden en gebouwen van Defensie en met de renovatie van de vroegere legerkazerne Lt. Coppens. Vandaag is de site een volwaardig bedrijventerrein, waar meer dan duizend mensen werken. Als burgemeester was De Kort destijds groot bezieler van het projectMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio