© Nicole Verstrepen

Matthias De Caluwe neemt afscheid van actieve politiek

Gemeenteraadslid voor Open Vld Matthias De Caluwe heeft maandagavond afscheid genomen van de actieve politiek. Hij sprak een uitvoerig dankwoord uit, gericht aan zijn mederaadsleden, aan de ambtenaren die verslag maken van de raad, aan het publiek, en last but not least aan zijn familie. Twee personen zette hij extra in de bloemetjes, zijn vrouw Nathalie Muylle en burgemeester Dirk Van Mechelen, die hij een echte burgervader voor de Kapellenaren noemt.

Nicole Verstrepen

De Caluwe vind het een enorme eer om deze legislatuur deel te hebben mogen uitmaken van de gemeenteraad. "Ik denk dat iedereen hier het gevoel kent om op de dag van de verkiezingen het tellen van de stemmen te volgen op de computer en voortdurend op de knop 'refresh' te drukken, om dan te constateren 'yes', ik ben erbij. De wandeling naar de Verli toen was onvergetelijk", stelt hij.

Hij riep zijn mederaadsleden en iedereen in de politiek op om met respect voor elkaar campagne te voeren voor de volgende verkiezingen en geen bagger uit te storten op sociale media.

Voor Dirk Van Mechelen en voor zijn vrouw had Matthias De Caluwe een gepersonaliseerde sweatshirt bij, met het postnummer van Kapellen en hun initialen. Ook alle raadsleden kregen een attentie, twee flesjes Hoogbooms Legendebier en een aangepast glas.

Matthias De Caluwe geeft zijn ontslag als raadslid vermits deze functie niet verenigbaar is met zijn nieuwe baan als CEO van Horeca Vlaanderen. Hij wordt in de raad opgevolgd door Jac Van Gansen.

Na de zitting trakteerde het afscheidnemend raadslid nog met een drankje.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio