De avond vond plaats in het Zilverheem. Marc Vandenbon, auteur van het boek 'Innemend Italië', vergastte de deelnemers op interessante wetenswaardigheden over 'de laars', doorspekt met leuke anekdotes. 

Hobbykok en DF-bestuurslid Wilfried Van Wesenbeeck zorgde er in de keuken samen met Hugo Dierckx en Hugo Van Ernegem voor dat de gerechtjes tijdig klaar waren. De andere bestuursleden van het Davidsfonds namen de bediening op zich. 

Ze serveerden vier specialiteiten: vitello tonnato, sarde al beccafico (gevulde sardines), runscarpaccio met mascarpone-truffelcrème en gevulde pastaschelpen met een huisgerookt zalmhaasje. Telkens werd ook een fles kwalitatieve bijpassende wijn open getrokken.

Wilfrieds dochter An is sommelier en had de wijnen uitgekozen. Ze kon ze echter door ziekte niet persoonlijk toelichten, maar had de wetenswaardigheden over de wijnen wel op papier gezet. Wilfried Van Wesenbeeck las de informatie bij elke gang even voor.

Aan het einde van de avond was er nog een tombola waarbij twee boeken van Marc Vandenbon onder de aanwezigen werden verloot. 

Onder de deelnemers niets dan positieve geluiden over deze geslaagde avond.

 
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio