Sint-Willibrordusvrienden vieren 1 mei

Foto: Neel Vermeiren

Sint-Willibrordusvrienden vieren 1 mei

Print
Wuustwezel - 1 mei wordt in en rond de Sint-Willibrorduskapel gevierd met een kinderzegening en een feest in de dorpsherberg bij Paul Aernouts.

Al meerdere jaren organiseert het bestuur van de Sint-Willibrordusvrienden een open evenement op 1 mei, waar gezelligheid troef is. Deze dag begint, zoals reeds jaren de traditie het wil,  met een viering in de kapel  van Deureind (10u), met aansluitend een kinderzegening. In de dorpsherberg bij Paul Aernouts kan je daarna terecht voor spijs en drank. Al voor de 5e keer wordt er een fietstocht georganiseerd van respectievelijk 20 – 50 – 85 km, voor familie, als gezin en voor wielertoeristen. Inschrijven kan vanaf 8 u tot 14 u voor 4 euro per persoon (gratis consumptie + routebeschrijving). Voor de kinderen is er een springkasteel.

Nieuw dit jaar is dat de kinderen zich kunnen uitleven op een pannaveld (minivoetbal) of rondrijden op een gekke fiets. Er is ook grime en glitter tattoos. Ieder jaar gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel. Dit jaar gaat het naar het Rode Kruis. Vórig jaar heeft het bestuur een schenking gedaan aan de vzw ‘LGD Alliance Belgium. Dit is een stichting die de ouders van Sete Braspenninckx hebben opgericht in 2016. Het is een vereniging die zich inzet voor mensen die lijden aan de ziekte van Gorham. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio