Kapelse Eline Verstraelen behaalt zilver op EK zeilen

Print
Kapellen - De Kapelse zeilster Eline Verstraelen heeft zaterdag zilver gewonnen op het EK Laser 4,7 in Patras (Griekenland). "Het werd een nek aan nek race tot de laatste minuut", vertelt haar moeder Petra Gijsen.

Het Europees kampioenschap bestond uit zes wedstrijdagen, met telkens twee manches. "Eline heeft de hele week op de derde plaats gehangen. Vandaag wist ze zich in de eerste manche naar de tweede plek te werken, met gelijke punten met de eerste plaats. Doordat er zoveel wind was, werden de zeilsters van het water gehaald en besliste de jury te wachten voor de tweede manche. Uiteindelijk werd die afgeblazen. Voor Eline was dit een teleurstelling want ze wilde nog alles op alles zetten om voor het goud te gaan, maar nu is ze best fier", vertelt haar moeder nog.

Het goud was voor de Italiaanse Giorgia Cingolani, het brons voor Ursula Balas uit Kroatië.

Vorig jaar eindigde Eline Verstraelen, die in juni zestien jaar wordt, op de vierde plaats op het EK. Ze werd later dat jaar uitgeroepen tot Jeugdzeiler van het jaar. In Kapellen was ze een van de genomineerden voor de titel van 'Sportfiguur van het jaar'. 

Morgenavond wordt de zeilster terug in Kapellen verwacht.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio