Kapellen geselecteerd voor project 'Verkeersveilige Gemeente'

Print
Kapellen - Kapellen is een van de 16 gemeenten die geselecteerd werden voor het project 'Verkeersveilige Gemeente'. Veertig gemeenten stelden zich kandidaat. Kapellen zal gratis kunnen instappen in een ondersteunings- en begeleidingstraject dat erop gericht is het aantal verkeersslachtoffers drastisch te doen dalen.

De gemeenten werden geselecteerd na een grondige analyse van het aantal inschrijvingen en de ongevallencijfers. Het project 'Verkeersveilige Gemeente' is een samenwerking tussen Ouders van Verongelukte Kinderen vzw (OVK), de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), de federale diensten van de gouverneur en de provincie Antwerpen. 

"Uit de coaching volgt een op maat gemaakt SAVE-actieplan op basis van de zeven algemene doelstellingen uit het SAVE-charter. We hebben dit charter in november 2015 ondertekend, samen met Stabroek en de politiezone Noord. Het document bevat concrete verbeterpunten en nieuwe acties waaraan de gemeente beslist te werken tijdens het actiejaar. Na het succesvol afronden ontvangen we dan een SAVE-label uit handen van OVK", legt schepen Koen Helsen (Open Vld) uit. 

Kapellen wil vervolgens voluit gaan voor een Zero-label. "We willen naar nul verkeersdoden in alle gemeenten van de provincie tegen 2030", besluit Helsen.

 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio