Wuustwezel geselecteerd als ‘Verkeersveilige Gemeente’!

Foto: Neel Vermeiren

Wuustwezel geselecteerd als ‘Verkeersveilige Gemeente’!

Print
Wuustwezel - Wuustwezel is één van de tien gemeenten uit de provincie Antwerpen die werd geselecteerd om in te stappen in het project ‘Verkeersveilige Gemeente’. In totaal stelden 40 gemeenten zich voor dit project kandidaat. We zijn dan ook verheugd om vast te stellen dat de kandidatuur van Wuustwezel na een grondige analyse van het aantal inschrijvingen en de ongevallencijfers aanvaard werd.

Het project ‘Verkeersveilige Gemeente’ is een samenwerking tussen Ouders van Verongelukte Kinderen vzw (OVK), de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), de Federale diensten van de Gouverneur en de provincie Antwerpen. Met de kennis van deze gespecialiseerde organisaties wil men de verkeersveiligheid in de provincie Antwerpen verbeteren en versterken.

Rit Luyckx, schepen voor mobiliteit en verkeer (CD&V): “Wuustwezel krijgt een kosteloos ondersteunings- en begeleidingstraject om verder te werken aan de verkeersveiligheid in de gemeente. De focus ligt hierbij op een uitgesproken engagement en de zogenaamde drie E’s (engineering, enforcement en educatie). In concreto richten we ons op veiligere fiets-, wandel- en weginfrastructuur, een hoge pakkans door systematische en structurele handhaving én een mentaliteitswijziging zodat verkeersveilig gedrag de norm is en niet langer de uitzondering.”

Uit de coaching volgt een op maat gemaakt SAVE-actieplan op basis van de zeven algemene doelstellingen uit het SAVE-charter dat concrete verbeterpunten en nieuwe acties bevat waaraan de gemeente beslist te werken tijdens het actiejaar. Na het succesvol afronden ontvangt het gemeentebestuur van Wuustwezel dan een  SAVE-label uit handen van OVK. Dit houdt in dat de gemeente een actieve bijdrage heeft geleverd tot de verbetering van de verkeersveiligheid op het grondgebied van Wuustwezel. Wuustwezel gaat daarna voluit voor het behalen van een ZERO-label. Dit is een verdere concrete uitwerking van de acties gericht op de meetbare resultaten en effecten van de verkeersactiepunten waarbij de provincie Antwerpen en de Federale diensten van de Gouverneur onze gemeente zal begeleiden. Het gemeentebestuur van Wuustwezel zet zich graag in om de gedeelde doelstelling mee te halen: nul/zero verkeersdoden in alle gemeenten van de provincie Antwerpen tegen 2030.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio