© IF

© IF

© IF

© IF

© IF

© IF

1 / 6

Leerlingen hangen aan lippen gevangenisvrijwilliger Jan De Cock

Jan De Cock, de man die zich vrijwillig liet opsluiten in meer dan tweehonderd gevangenissen over heel de wereld, was vrijdag te gast in basisschool Zilverenhoek om er voor de vijfdeklassers ene lezing te geven. De leerlingen hingen aan zijn lippen.

Nicole Verstrepen

"Hij liet ons foto’s zien van gevangenissen in Afghanistan, Congo en Rwanda, die gewoon mensonwaardig zijn. 7000 gevangenen waar plaats is voor 2000 en maar 10 toiletten voor iedereen", vertelt meester Paul.

Met 'Hotel Pardon' heeft JanDe Cock ondertussen een nieuw boek geschreven. Het gaat over zijn ontmoetingen met de ouders van slachtoffers en de ouders van terroristen.

"Beklemmend en toch positief", aldus nog meester Paul. "We leerden over een schooltje in Congo waar tientallen kinderen in piepkleine klasjes les volgen. Onze leerlingen waren hierdoor zo ontroerd dat we besloten hebben om centjes te verzamelen voor David Butembo en Agnes Masimengo voor hun schooltje in Beni in Congo om daar een nieuw klaslokaal te kunnen bouwen. We doen dit in nauw overleg met Without Walls, de organisatie van Jan De Cock."Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio