"Statiegeldalliantie oplossing voor zwerfvuil"

Foto: Infodienst WW

"Statiegeldalliantie oplossing voor zwerfvuil"

Print
Wuustwezel - Wuustwezel sluit zich, net als honderd andere partners, aan bij de Statiegeldalliantie. Dit Vlaams-Nederlands initiatief verenigt gemeenten en organisaties die druk willen zetten op de Vlaamse overheid om statiegeld op blikjes en plastic flessen in te voeren.

 

40% van het zwerfvuil in Wuustwezel bestaat uit blikjes en flesjes. “Jammer genoeg wordt er nog steeds te veel zwerfvuil achtergelaten in onze plattelandsgemeente. We vinden in onze bermen blikjes, flesjes, sigarettenpeuken, enzovoor," betreurt Sus Vissers, schepen van duurzaamheid (CD&V). “Een mentaliteitswijziging is nodig. Daarom blijven we zoeken naar structurele oplossingen en sluiten we ons aan bij de Statiegeldalliantie.”

Met de campagne “Wuustwezel BuitenGewoon Schoon” werkt Wuustwezel al jaren aan de zwerfvuilproblematiek. Zo organiseren de scholen jaarlijks een opruimactie, zijn er zwerfvuilvrijwilligers die elk hun eigen stukje proper houden, werkt de gemeente samen met Aralea voor het opruimen van zwerfvuil, is er een vuilbakkenbeleid uitgewerkt, houdt de technische dienst de straten mee proper, enz.

Ondanks alle inspanningen en uitgebreide sensibilisering blijft zwerfvuil een groot probleem in Wuustwezel. Daarom heeft het college van burgemeester en schepenen besloten om zich aan te sluiten bij de Statiegeldalliantie. Dit is een Vlaams – Nederlandse alliantie die organisaties en gemeenten bundelt om druk te zetten op de Vlaamse regering om statiegeld op blikjes en plastic flessen in te voeren. Momenteel zijn er al meer dan honderd partners. “Als gemeente zetten we graag onze schouders onder deze alliantie. Alleen zo kunnen we Wuustwezel én Vlaanderen nog mooier en buitengewoon schoon helpen houden," verzekert Vissers.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio