Een fijne verjaardag voor àlle Kapelse kinderen

Koen Hendrickx en Fran Cabuy van Feestvarken, OCMW-voorzitter Valerie Van Peel en enkele OCMW-raadsleden. Foto: Nicole Verstrepen

Een fijne verjaardag voor àlle Kapelse kinderen

Print
Kapellen - Het Kapelse OCMW is in zee gegaan met Feestvarken vzw, een vereniging die verjaardagspakketten samenstelt voor kinderen waarvoor een verjaardagscadeau en -feestje minder evident zijn. "Het werk van vzw's zoals Feestvarken is zo belangrijk en maakt een groot verschil uit. Daardoor worden trauma's bij kinderen vermeden", stelt een dankbare OCMW-voorzitter Valerie Van Peel (N-VA).

Koen Hendrickx startte in 2013 met Feestvarken. De verjaardagspakketten begon hij samen te stellen in 2014. Ondertussen werkt hij samen met 33 gemeenten. In 2018 verwacht hij 1700 verjaardagspakketten te 'moeten' bezorgen.

"In Nederland gaat 1 minder begoed kind op 3 niet naar school met zijn verjaardag om niet te moeten trakteren. Dat is schrijnend", stelt Koen Hendrickx.

"We zetten met het OCMW ook erg in op kinderarmoede. Zo hebben we huistaakbegeleiding op het getouw gezet en in samenwerking met de vzw Doedèskadèn organiseren we participatieprojecten, want elk kind moeten kunnen sporten of deelnemen aan een uitstap", stelt Valerie Van Peel.

In praktijk geeft het OCMW aan Feestvarken door voor welke kinderen er een verjaardagspakket nodig is, met vermelding van het geslacht en de leeftijd. Feestvarken bezorgt het pakket, met een aangepast cadeau, aan het OCMW, dat op zijn beurt het pakket aan de ouders van de jarige doorgeeft. De ouders kunnen dan een fijn verjaardagsfeestje houden en hun kind een mooi cadeau geven.

Feestvarken werkt louter op basis van giften. Meer info op www.feestvarkenvzw.be.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio