Nieuw sociaal woonproject ingehuldigd

Print

Foto: Nicole Verstrepen

Kapellen - Het gemeentebestuur en De Ideale Woning hebben afgelopen vrijdag het nieuw sociaal woonproject in de Engelselei ingehuldigd. In de plaats van parochiecentrum De Kring kwamen acht appartementen en een woning. Het voorgebouw van de Kring werd mooi in het project geïntegreerd.

De Kring werd gebouwd in 1913, op initiatief van Pastoor Vandenhoudt. Menig Kapellenaar kan terugblikken op leuke feestjes en (sportieve) bijeenkomsten in de zaal. 

De bouwwerken gingen van start in juli 2015. Er werd een binnengebied gecreëerd vanaf de Engelselei tot aan de achterliggende school (Klavertje Vier). Het ontwerp is van architectenbureau Steenhoudt & Robaye uit Wilrijk. Aannemer Ageres uit Westmalle trok het gebouw op. 

De Ideale Woning heeft nog twee projecten op de planning staan in Kapellen. De voormalige pastorie aan de Zilverenhoek zal plaats maken voor vijf tot zes nieuwe appartementen en er volgt nog een derde fase aan de Knotwilgstraat waar nog eens ongeveer 30 wooneenheden zullen worden gerealiseerd.

"Kapellen heeft een inhaalbeweging gemaakt en telt vandaag 152 sociale woningen", aldus een tevreden burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld).

MEEST RECENT

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio