Rotonde is vergund zorgaanbieder voor personen met een ondersteuningsnood, met initiatieven in Brasschaat, Kapellen, Stabroek, Antwerpen en Schoten. Rotonde heeft ook aandacht voor sporten. Mede dankzij de medewerking van de Kapelse brandweer, die voor het klaarzetten en inkleden van de zaal zorgde, kon er in de Eskapade voor de tweede keer een Sportgala plaatsvinden.

"Het thema dit jaar was 'Rotonde sport. Waar je ook bent, bij ons kan je sporten op elk moment'", legt vrijetijdsmedewerker Lore  Vansteenkiste uit.

Het sportgala ging van start met een demonstratie van Syrah, een G-dansgroep uit Sint-Job-in-'t-Goor. Daarna kregen alle sportmannen en -vrouwen van de vorige jaren een trofee voor life time achievement in ontvangst. Achtereenvolgens werden de sporters van Meander (Kapellen), De Vluchtheuvel (Stabroek), DAG en Kwartier Noord (Brasschaat) op het podium geroepen.

Moment suprême was de uitreiking van de sporttrofees aan de sportvrouw, de sportman en de sportploeg van het jaar, waarvoor de Kapelse top para-atlete Gitte Haenen werd uitgenodigd. 

Voor Rotonde zijn er ondertussen 308 G-sport supporters geregistreerd. "Maar hoe meer supporters hoe beter. Daarom, u kan nog intekenen", stelt Lore Vansteenkiste nog. Dit kan op deze link.  

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio