Strapdag voor meer veiligheid

Foto: Neel Vermeiren

Strapdag voor meer veiligheid

Print
Wuustwezel - Op 22 september komen Wuustwezelse schoolkinderen op straat om hun recht op veiligheid op de weg van en naar school op te eisen. Ze doen dat ludiek, met veel fluo, toeters en bellen.

In elke schoolomgeving is een stukje  van de straat afgesloten tussen 9 en 12 u.  De kinderen vullen de straat op fietsen, rolschaatsen, steps, waveboards. Ze doen er vaardigheidsoefeningen. Ze versieren de straat met fluo. Ze zingen het straplied en vragen uw aandacht voor hun veiligheid op de weg van en naar school. Aan de buren van de scholen vragen ze om  hun auto een eindje verder te parkeren deze voormiddag. Aan de weggebruikers vragen ze om hun route een beetje anders te plannen. 

0verzicht:

Kloosterstraat:  van de Bredabaan tot voor Gemeentepark, tussen 9 en 12; Hagelkruis:  van de Bredabaan tot aan de werken op het plein, tussen 9 en 12; Berkendreef:  van de Bredabaan tot een stukje voorbij de school, tussen 9 en 12; Molenheide:  van de Nieuwmoerse steenweg tot een stukje voorbij de school, tussen 9 en 12; Kerkblokstraat en Pastoriestraat:  van de Wuustwezelseweg tot aan de Pastoriestraat en de Pastoriestraat het stukje voor de school.  De doorgang naar de bejaardenwoningen blijft vrij.  Tussen 9 en 12; Kerkplaats:  tussen de Oude Baan en Gemeentebos,  tussen 9 en 15 u. 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio