Sterke Peer triatlon voor goede doel

Foto: Neel Vermeiren

Sterke Peer triatlon voor goede doel

Print
Wuustwezel - Zondag wordt de Europa Cup Sprinttriatlon voor elite dames en elite heren georganiseerd. De wedstrijd voor dames start om 12.30 en de heren om 14.30 u. Aan de bibliotheek zie je dat atleten zeven keer voorbij komen.

Sterke Peer zal ook dit jaar weer verschillende goede doelen ondersteunen. Naast de To Walk Again foundation zal de opbrengst van dit jaar worden verdeeld over nog drie andere lokale projecten.

Sterke Peer zal zijn steentje bijdragen aan de LGD vzw. Deze vereniging is opgericht om het vijfjarig jongetje Sete uit Loenhout te ondersteunen. Hij lijdt aan de uiterst zeldzame ziekte van Gorham-Stout. Wereldwijd zouden er maar tussen de 200 en 300 patiënten gekend zijn.

Casa Ametza is het volgend goed doel. Zij zorgen voor een gespecialiseerde ondersteuning voor mensen met een zorgvraag. De organisatie biedt activiteiten aan voor het hele gezin. Zo organiseren ze uitstappen en activiteiten die begeleidt kunnen worden door vrijwilligers.

Tot slot is het derde goede doel in 2017: Sociale Kruidenier De Cirkel. Die organisatie helpt mensen die het financieel moeilijker hebben door ze te laten winkelen aan een lage prijs. Het is ook een gezellige ontmoetingsplaats waar mensen een luisterend oor vinden. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio