Bestelwagen brandt volledig uit

Print
Ekeren / Kapellen - In het Klein Heiken in Ekeren is maandagnamiddag een nieuwe Ford Transit volledig uitgebrand. Het gaat om een bestelwagen van Van Wellen Wegenbouw.

Peter Van Gastel en Guy Lambert waren op de terugweg van een asfalteringswerf in Borgerhout. Op de autosnelweg roken ze beiden plots een verbrande geur.

"Wij gingen ervanuit dat dit kwam van een vrachtwagen voor ons, dat er rubber heet werd of zo", vertelt Van Gastel.

Eens ze de afrit genomen hadden, bleef de geur aanwezig waarop de mannen hun Ford Transit in het Klein Heiken aan de kant zetten.

"Toen we de motorkap wilden openen, zagen we dat deze al helemaal verkleurd was door de vlammen. We hebben onmiddellijk de brandweer gebeld", aldus Peter Van Gastel. Het uitbranden van het voertuig ging gepaard met een aantal stevige knallen.

De brandweer van Kapellen was snel ter plaatse en had het vuur na enkele ogenblikken onder controle. De brandweer kon niet verhinderen dat het voertuig verloren ging. Ook de woning waar de bestelwagen voor gestopt was, liep schade op. Het wrak dat wellicht accidenteel vuur vatte, werd getakeld. Niemand raakte gewond.

Het Klein Heiken bleef een tijd afgesloten voor het autoverkeer.

MEEST RECENT

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio