Leraar wint zijn gewicht... in bananen

Print

Foto: Nicole Verstrepen

Kapellen - De speelplaats van het Mater Salvatorisinstituut kleurde dinsdagnamiddag geel. Leerkracht Peter Van Wellen had de wedstrijd van havenkrant 'Haven en Goed' gewonnen en havenschepen Marc Van Peel (CD&V) kwam hem zijn prijs brengen: 75 kg of zijn lichaamsgewicht in bananen. De school koppelde er een leuk evenementje aan en vroeg de leerlingen om in het geel naar school te komen.

Haven en Goed is een informatiekrant die wordt uitgegeven door het Havenbedrijf. “We wilden onze lezers op een ludieke manier laten weten dat Antwerpen de grootste fruithaven van Europa is. Zowat al het fruit dat in Europa geconsumeerd wordt, dus ook bananen, komt via onze haven. We schreven een wedstrijdje uit waarbij we de lezers vroegen om een slogan of verhaaltje rond bananen te verzinnen”, vertelt havenschepen Marc Van Peel (CD&V). 

Dat was een kolfje naar de hand van leerkracht Peter Van Wellen. “Als leerkracht lichamelijke opvoeding zie ik het als mijn taak om de leerlingen te leren om voldoende te bewegen en gezond te eten. Ik bedacht de slogan Steek een banaan in je mond en je sigaret in de grond. Ik wil rokende leerlingen ook aanmoedigen om te stoppen.”

Het Havenbedrijf was het met hem eens want uit de zestig inzendingen die het kreeg, verkoos het Van Wellen tot winnaar. De turnleraar mocht zijn prijs zelf komen afhalen in het Havenhuis, maar omdat hij niet alle bananen alleen kan opeten, nodigde hij de havenschepen uit om ze te komen uitdelen op school. Marc Van Peel ging daar graag op in. 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio