Kim Van Oncen ontwerpt juwelen als herinnering aan haar doodgeboren dochtertje

Samen met de Antwerpse juwelenontwerpster Caroline Schreiber heeft Kim Van Oncen uit Putte-Kapellen een juwelenlijn ontworpen om haar eigen, maar ook alle andere sterrenkindjes te herdenken.

Nicole Verstrepen

Kim Van Oncen en Niels De Jonck kregen eind vorig jaar dramatisch nieuws te verwerken. Na een echografie bleek dat de baby van wie Kim al zes maanden zwanger was niet levensvatbaar was door een zeldzame hartafwijking. Er werd dan ook beslist om de zwangerschap af te breken.

De ‘Stars Collection’ die Kim nu met juwelenontwerpster Caroline Schreiber uitbrengt, staat volledig in het thema van de sterrenhemel. De collectie bevat ook een armbandje dat Kim opgedragen heeft aan haar eigen sterrenkindje. “Ik draag nu steeds drie armbanden: de armband met het infinity-teken die ik van mijn man kreeg als teken van onze eeuwige liefde, de armband met het kruisje die mijn moeder mij gaf en die staat voor het geloof in mezelf, en de armband die ik zelf tekende om duidelijk te maken dat ons sterrendochtertje nooit uit ons hart gaat”, zegt Kim.

Voor juwelenontwerpster Caroline Schreiber was Kim de perfecte kandidate om mee in zee te gaan. Ze bewondert Kim als gedreven onderneemster van haar eigen Delhaize-filiaal in Putte-Kapellen en als fashionista. Niet zolang geleden bracht Kim nog haar boek Daily Beauty uit.

“Het klikte meteen tussen Caroline en mij”, zegt Kim Van Oncen. “Ik vond het een mooie gelegenheid om voor de laatste keer mijn verhaal te doen. Ik had het bericht van mijn zwangerschap gedeeld op sociale media. Toen het zo laat in de zwangerschap misliep, kon ik niet anders dan dat ook bekendmaken. Ik heb heel veel ontroerende en hartverwarmende reacties gekregen. Op mijn beurt hoop ik ook dat mijn verhaal en de verwerking van ons verlies een steun kan zijn voor ouders in dezelfde situatie.”

Naast de sterrensieraden zijn er ook nog enkele items met een kruis. “Als symbool voor geloof en hoop in de toekomst en in jezelf”, zegt Caroline Schreiber. “Elk juweel is verkrijgbaar in roze, wit of geel goud. Voor de kleur van de diamanten kun je kiezen tussen zwart, wit of roze. Zo voeg je een persoonlijke touch toe aan je sieraad.”

www.diamondsbycs.com, www.kimvanoncen.beMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio