Putse Kiekenrijders kronen achtste koning

Foto: IF

Putse Kiekenrijders kronen achtste koning

Print
Stabroek / Kapellen - Jorrit Verwimp is afgelopen zaterdag bij de Putse Kiekenrijders tot koning gekroond. Het was de achtste keer dat de Chiro Jongens Putte het kiekenrijden organiseerden.

Het kiekenrijden is een ludieke variant op het ganzenrijden. De deelnemers rijden op een fiets onder de galg. "Het is ooit begonnen met een soepkieken, maar nu wordt een echte gans opgehangen", vertelt organisator-speaker Mathias Adriaenssens.

Uittredend koning Matthias Van Look gaf de koperen koningskroon af, waarna de strijd rond 15 uur kon losbarsten. Zestien 'ruiters' namen deel.

"Omstreeks half zes werd de nek ontbloot en nog geen halve tour later trok Jorrit Verwimp met een enorme krachttoer de nek van de gelegenheidsgans, vertelt Matthias van Look nog.

De kersverse koning is een oudgediende van de Putse Chiro Jongens en na een korte carrière bij de Kapelse Cultuurdienst nu zelfstandig grafisch vormgever. 

Er hing een premie van 265 euro aan de galg, een pot die de kiekenrijderse en hun supporters aansluitend verteerden bij de Putse horeca.

Voor de tiende editie, binnen twee jaar, plannen de kiekenrijders een gastoptreden van een fanfare en mogelijk een heus koningsbal.

 

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio