Atlete Renée Eykens is sportfiguur van het jaar

Print

Renée Eykens Foto: Nicole Verstrepen

Kapellen - Atlete Renée Eykens, die op de Olympische Spelen een vijfde plaats haalde in de halve finale 800 meter is uitgeroepen tot sportfiguur van het jaar. Ze laat zwemmer Dieter Dekoninck achter zich, die op de Olympische Spelen de series en de finale 4x200 meter zwom en een zesde plaats behaalde. Veldcrosser Mathieu Van der Poel werd derde.

't Bruggeske was vrijdagavond helemaal vol gelopen voor de huldiging van de sportfiguren van het jaar. Het gemeentebestuur en de sportraad zetten 27 sportploegen en 37 individuele sporters in de bloemetjes.

De sportraad zette ook enkele sportvrijwilligers in de kijker. "Zonder deze mensen geen sportprestaties, zo simpel is het", stelde sportraadvoorzitter Erwin Jönsson. Het ging om Robert Bogaerts, André Gorts, Irène Huygen en Hans Maes.

Sportploeg van het jaar werd het team Xanthe Blokland, Kiara De Backer en Fleur Hermans van Artgym. Op de tweede plaats eindigde de A-ploeg van Korfbalclub Kapellen. De derde plaats was voor de heren +60/5 van tennisclub Amicale Cepa.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio