Waarom zelfs mijn schoonmoeder zot is van de koers

Waarom zelfs mijn schoonmoeder zot is van de koers

Brecht / Wuustwezel - De Okra-academie Noorderkempen organiseert een voordracht met Rik Vanwalleghem op vrijdag 18 november in zaal Zonnedauw in Kalmthout.

“Mijn schoonmoeder kent het verschil niet tussen het voor- en het  achterwiel van een fiets. Toch was ze bij de uitzending van de Ronde van  Vlaanderen en de bergritten van de Tour niet uit haar tv-sofa weg te slaan.  Wat fascineerde deze wieleronkundige vrouw zo in de  wielersport?”
Dit is  het uitgangspunt voor een voordracht waarin  Rik Vanwalleghem, journalist en directeur van het  Centrum Ronde van Vlaanderen,  de grote  aantrekkingskracht van de wielersport belicht.
Vanwalleghem vertelt ons over de historiek en de  legende, het avontuur,  de emoties, de intriges en de  mens achter de wieleratleet. En hij benadrukt  daarbij de schoonheid van deze razend populaire  discipline, die alle  dopingschandalen met verve blijkt  te overleven. OKRA-academie Noorderkempen nodigt uit op die voordracht op vrijdag 18 november tussen 14 en 16 uur in Zaal Zonnedauw,  Kapellensteenweg 170 te Kalmthout (toegang 5 of 7 euro – niet leden).

 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio