© Dienst Vrije Tijd

Hoe slapen weer een zaligheid werd

Kris Baert brengt in Kadans een avondvullend programma over slapen.

Ruim tien jaar lang kampte toenmalig Radio 2- journalist, leraar en zanger Kris Baert met slaapproblemen. Ondermeer stress en het verlies van zijn vader zorgden ervoor dat hij voortdurend lag te piekeren en de slaap maar niet kon vatten. Hij zag uiteindelijk maar één oplossing: De slaappil. Alsmaar meer en meer... Van 1999 tot 2009 was hij er flink aan ver­slaafd. Tien jaar lang dus, tot het echt niet meer kon. Kris zocht en vond professionele hulp. Maar ook het toeval speelde aardig mee. En zo won hij, gelukkig genoeg, zijn felle strijd tegen de slaappil.

Kris Baert trekt nu door Vlaanderen, met dat verhaal over die moeilijke strijd. In een pakkende, avondvullende getuigenis-voorstelling vertelt hij het hele verhaal. Met de voorgeschiedenis en de ‘après’ er bovenop. Hij geeft ook een groot aantal nuttige tips. Een vleugje lichtvoetigheid, emotie en humor zijn nooit ver weg bij deze bevlogen spreker. Tussendoor zingt Kris ook een paar prachtige, Nederlandstalige liedjes die iets te maken hebben met slapen. Gitarist Eddy Peremans begeleidt hem daarbij op sublieme wijze. En er is ook de snelle, lichtvoetige maar zeer leerrijke Slaapquiz.

Welkom op 13 oktober 2016 om 20 uur in GC Kadans! Tickets: Vrijetijdswinkel Wuustwezel (Dorpsstraat 36 - tel: 03 690 46 41); VVK €6, Kassa €8, Vrijetijdspas €4

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio