Koffer over eerste hulp bij dementie in bib

Foto: GVA

Koffer over eerste hulp bij dementie in bib

Wuustwezel - De bibliotheek van Wuustwezel heeft de EHBD-koffer samengesteld om mensen te begeleiden in hun eerste zoektocht naar informatie over dementie.

Het blijkt immers moeilijk te zijn om juiste en relevante informatie te vinden over dementie wanneer je voor het eerst geconfronteerd wordt met dit onderwerp. De bibliotheek heeft voor u al een eigen kleine zoektocht ondernomen en enkele materialen gefilterd. De inhoud van de EHBD-koffer is bestemd voor iedereen die te maken krijgt met dementie: personen met dementie, de (klein)kinderen, familieleden, vrienden, buren, enzovoort. Speciale aandacht is er ook voor de mantelzorgers.

"We hebben ons bij de samenstelling van deze koffer onder meer laten bijstaan door het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, maar ook door een ervaringsdeskundige Karina Willemen. Na lang zoeken hebben we een gebalanceerd geheel samengesteld dat zowel bestemd is voor volwassenen als kinderen, maar ook voor personen met een beginnende of vergevorderde vorm van dementie en zoals gezegd ook voor mantelzorgers", zegt schepen Mai Van Thillo (CD&V).

De EHBD-koffer biedt een aanbod op maat van de verschillende groepen mensen die in contact komen met dementie en de bibliotheek hoopt met dit initiatief iedereen te kunnen helpen en ondersteunen in een zoektocht naar meer duidelijkheid, rust en begrip rond het thema dementie. De EHBD-koffer kan ontleend worden in de hoofdbibliotheek van Wuustwezel en de bibliotheekfilialen van Gooreind en Loenhout

Er zijn 3 EHBD-koffers. Een EHBD-koffer bevat 11 materialen uit de bibliotheek. Deze 11 materialen worden als één geheel uitgeleend, samen met de koffer en moeten terug binnengeleverd worden in de bibliotheek waar de koffer is uitgeleend. Een EHBO-koffer bevat ook een aantal brochures en informatiefolders. Die moet u niet terug inleveren. De informatiefolders en brochures zijn samengebonden met een groene koord. Een EHBO-koffer kan u ontlenen als u lid bent van de bibliotheek. Lidmaatschap kost 6 euro per jaar. Lidmaatschap is gratis voor personen tot en met 18 jaar en voor personen boven de 60 jaar.

 

 

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio