© Neel Vermeiren

Dag van Landbouw in Overbroek focust op bosbouw

Landelijke Gilde, KVLV en KLJ organiseren zondag 9 oktober de Dag van de Landbouw in Overbroek. U bent van 11 tot 19u welkom bij René en Tin Anthonissen-Matthysen in de Overbroekstraat 25b.

Het thema is bosbouw. In de nabije omgeving wordt er een bos gerooid en het bedrijf ACPA van Paul Havermans geeft er een demonstratie van hoe bomen worden omgedaan, van takken worden ontdaan en in lengtes worden gezaagd. De bosgrond met de struiken wordt daarna kort gemalen zodat nieuwe boompjes geplant kunnen worden. “Bosbouw als onderdeel van de landbouw is minder bekend”, zegt Bert Vriends, secretaris van LG Overbroek. “We hebben nu de kans om bezoekers van dichtbij kennis te laten maken met deze tak van de landbouw.”

Daarnaast verzorgt de KVLV een boerenmarkt met producten uit de land- en tuinbouw uit de regio. KLJ zorgt voor de animatie van de kinderen. In de hangar worden spek met eieren en O’broekse wafels geserveerd en er is drank. Er is ook een pompoenwedstrijd voor kinderen. Elk kind dat een pompoen meebrengt, krijgt een prijs. Wie de grootste bij heeft, mag een vlucht doen met een helikopter.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio