Nachtmerrie wordt werkelijkheid! Te weinig bloemen voor corso

Foto: Bloemencorso Loenhout

Nachtmerrie wordt werkelijkheid! Te weinig bloemen voor corso

Wuustwezel - Waar al weken voor gevreesd werd, komt uit. Nu de eerste bloemen geplukt en geleverd zijn in Loenhout, is duidelijk geworden dat er dit jaar een groot tekort aan bloemen gaat zijn.

De dahliavelden hebben door het koude en natte voorjaar veel te verduren gehad. Een dahliaveld is voor een buurtschap een eerste bron van bloemen, maar bij veel buurtschappen is dit jaar de opbrengst van het aantal dahlia’s zeer laag en de kwaliteit niet goed.

Frans Van Hasselt, Bloemencommissie Loenhout; “Dit jaar zijn we voor een groot deel afhankelijk van leveringen van andere corso’s zoals Zundert (NL), Wommelgem, Dendermonde en Sint Jansklooster (NL). Maar helaas melden deze corso’s tekorten van 15% tot 20%.”.

Voor alle ontwerpers en wagenbouwers betekent een tekort aan bloemen zo vlak voor de corso dat zij met creatieve oplossingen moeten komen. Corsowoordvoerder Dennis van der Meer zegt, “Alle wagens zijn deze week door de ontwerpers ingekleurd. De kleuren geven aan welk soort en welke kleur dahlia waar op de wagen moet komen. Kleine vlakken van één bepaalde kleur zijn nog eenvoudig te wijzigen en te vervangen door een ander soort dahlia, maar grote vlakken van enkele tientallen vierkante meters zijn niet zomaar te veranderen. Men zal dus met andere materialen moeten gaan werken zonder een afbreuk te doen aan de kleurenpracht en het ontwerp van de wagen.”.

De organisatie drukt ons op het hart dat toeschouwers zich geen zorgen moeten maken. De corso zal even schoon zijn als voorbije jaren en de ontwerpers zullen de bezoekers doen verbazen.

Zondag 11 september vanaf 14.00 uur is de corso in Loenhout te zien. Inkom 9 euro. Kinderen onder de 12 jaar gratis.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio