© Nicole Verstrepen

'Alleskidsfiets' brengt kleuters van en naar de buitenschoolse opvang

De kleuters van de vrije gesubsidieerde kleuterschool 'De Platanen' die voor en na schooltijd naar de gemeentelijke buitenschoolse opvang gaan, worden voortaan heen en weer gereden met een elektrische bakfiets.

Na de pensionering van de vaste chauffeur zocht de dienst Buitenschoolse Kinderopvang (BKO) een meer duurzaam vervoermiddel om de kleuters heen en weer te brengen. Het werd een speciaal gebouwde elektrische bakfiets. De 'alleskidsfiets' werd geleverd door Fietsen Tim Wildiers. De gemeente betaalde er 4.900 euro voor. “De fiets biedt plaats aan zes tot acht kleuters. Er werden acht driepuntsgordels in voorzien en een instapbeveiliging zodat de fiets niet omkiept wanneer de kleuters erin stappen”, legt Tim Wildiers uit. Bij slecht weer zitten de kleuters warm en droog doordat een stevige doorzichtige plastic kap over de fiets kan gezet worden.

Ben Dylgat, begeleider van de BKO, is de sportieveling van dienst. "Ik ben het fietsen wel gewoon. Ik kom met de fiets vanuit Ekeren naar het werk, en door de elektrische aandrijving word je goed ondersteund", vertelt hij. De kleuters vinden het alvast reuzefijn om met de bakfiets te rijden. "We overwegen bij een positieve evaluatie van dit project om nog enkele van deze elektrische bakfietsen aan te kopen. Zulke fietsen kunnen in de zomer ook voor uitstapjes gebruikt worden", stelt schepen An Stokmans (Open Vld), verantwoordelijk voor de BKO.Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio