"Een brandweerzone met 21 gemeenten is een serieuze uitdaging"

Sabine Van Dooren Foto: Nicole Verstrepen

"Een brandweerzone met 21 gemeenten is een serieuze uitdaging"

Print
Kapellen - De Kapelse eerste schepen Sabine Van Dooren (Open Vld) zal op 1 mei haar kantoor in het administratief centrum in haar thuisgemeente inruilen voor een bureau in de brandweerkazerne van Schoten. Als secretaris/hoofd bedrijfsvoering zal zij het administratief en bestuurlijk beleid van de brandweerzone Rand mee helpen uitbouwen.

De vacature voor deze functie verscheen in een periode waarin Sabine Van Dooren beroepshalve noodgedwongen wat gas terug moest nemen.

“Afgelopen zomer was ik weliswaar met vakantie geweest, maar ik was niet uitgerust. Ik was voortdurend moe. Ik trainde wel voor de Havenrun, maar op dat moment was dat geen ontspanning, maar eerder een inspanning. Het bleek dat ik de voorbije jaren te veel van mijn lichaam en mijn geest gevraagd had en heb op bevel van de dokter een tijdje rust moeten nemen. Op zo’n moment begin je vanzelf na te denken over de toekomst. Ik vond dat ik als schepen van Cultuur de doelen die ik mezelf gesteld had, heb kunnen realiseren. De vele avondlijke vergaderingen en verplichtingen tijdens het weekend begonnen ook door te wegen. Net in die periode verscheen de vacature voor secretaris van de zone Rand. Het feit dat de functie voor een groot stuk beleidsmatig is, sprak mij erg aan. Bovendien is de brandweer natuurlijk een maatschappelijk erg relevante organisatie. Het is een ongelofelijke opportuniteit om in eigen regio mee aan zo’n nieuwe organisatie te mogen bouwen.”

Van Dooren schreef – net als twaalf andere geïnteresseerden – een sollicitatiebrief en doorliep met succes de examenprocedure.

Sabine Van Dooren: “Er hoorde een assessment bij die een hele dag in beslag nam. Ik was pas opnieuw aan de slag en had ’s avonds geen stem meer, maar ik had wel een enorme energieboost gekregen, en heel veel goesting.”

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio