Mathieu Van der Poel voor de derde keer Sportfiguur van het Jaar

Print

De Sportambassadeurs van de gemeente Kapellen. Mathieu Van der Poel was verontschuldigd. Foto: Nicole Verstrepen

Kapellen - Veldrijder Mathieu Van der Poel is afgelopen vrijdag voor de derde keer uitgeroepen tot Sportfiguur van het Jaar Atlete Renée Eykens werd tweede en zwemmer Dieter Dekoninck derde. R Cappellen FC werd sportploeg van het jaar.

Er waren voor de titel van Sportfiguur van het Jaar negen genomineerden. De vierde tot de negende plaats waren voor atleet Jochem Vermeulen, roeier Peer De Loose, atleet Dirk Vander Avert, schermster Ezra Vleugels, atlete Emma Van Laer en zwemmer Marc Verbeeck.

Zij werden alle negen door het gemeentebestuur uitgeroepen tot Sportambassadeurs van de gemeente. "De vorige jaren kregen onze genomineerden een tastbaar cadeau mee naar huis. Dit jaar zullen we hun foto en hun belangrijkste prestaties op publieke plaatsen uithangen in onze gemeente, als eerbetoon", vertelt sportschepen Koen Helsen (Open Vld).

De sportraad zette zes clubs in het zonnetje die veel aandacht hebben voor de recreatiesport en had voor elk van hen een cheque van 100 euro klaar.

Aan de titels Sportfiguur en Sportploeg van het jaar is een cheque van 250 euro verbonden. De nummers twee en drie in beide categorieën kregen 65 euro.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio