Laura Tesoro vrolijkt 30ste Dorpsdag op

Foto: Nicole Verstrepen

Laura Tesoro vrolijkt 30ste Dorpsdag op

Print
Kapellen - Na een sabbatjaar vindt er op zondag 29 mei opnieuw een Dorpsdag in Kapellen plaats. Voor de 30ste editie, pakt het organiserend comité met Laura Tesoro alvast met een grote naam uit. Of de Dorpsdag opnieuw een jaarlijkse traditie wordt, is nog even afwachten

Het ongeloof in Kapellen was groot, toen vorig jaar bekendraakte dat het gemeentebestuur geen Dorpsdag zou organiseren. Het bestuur stelde dat er wat sleet op de formule zat, maar stak niet helemaal weg dat er ook besparingsmaatregelen aan de grondslag van deze beslissing lagen. Onder impuls van handelaarsvereniging Beleef Kapellen! werd een alternatieve Dorpsdag in elkaar gestoken. De Kapelse handelaars 'rolden de Rode Loper uit' en organiseerden een tombola.

Maar dit jaar is er dus weer een echte Dorpsdag. "We hebben ervoor gekozen om de namiddag-optredens op het hoofdpodium te vervangen door twee grotere namen. Tegen de avond plannen we een optreden van Laura Tesoro, gevolgd door een optreden van de covergroep Vic Smetley & The Bastards. De Kapellenaren kunnen aan het einde van de Dorpsdag dus nog van muziek genieten", legt schepen van Feestelijkheden An Stokmans (Open Vld) uit.

Vroeger op de middag mogen diverse Kapelse dans- en sportverenigingen op het hoofdpodium al hun kunnen tonen. Standhouders kunnen zich nog inschrijven via de gemeentelijke website.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio