"Omdat een hond geen kip is": Carnivoor verkoopt verse dierenvoeding

Bart en Kelly Foto: Nicole Verstrepen

"Omdat een hond geen kip is": Carnivoor verkoopt verse dierenvoeding

Print
Stabroek / Kapellen - Pas toen de Duitse herder Haifa verse voeding kreeg, had zij geen oorontstekingen meer. Haar baasjes besloten zelf met een winkel in verse dierenvoeding van start te gaan.

Kelly Jenné (36) en Bart Van Deuren (45) uit Stabroek hebben drie honden, waarmee ze ook trainen: een Duitse herder Haifa en twee Zwitserse herders: Beau en Evita. Met hun hond Haifa zaten ze geregeld bij de dierenarts.

“Haifa had de ene oorontsteking na de andere. Op aanraden van een bevriende handelaar zijn we Haifa alleen nog verse voeding beginnen geven en geen kant-en-klare brokken meer. Sindsdien heeft zij geen oorontstekingen meer”, zegt Van Deuren.

Daarvoor diende het paar wel telkens naar Nederland te rijden. “We begonnen ons ook te verdiepen in de materie en in september 2014 zijn we met Carnivoor van start gegaan, in onze eigen garage”, vertelt Jenné .

De winkel begon uit zijn voegen te barsten en in de Stationsstraat in Kapellen vond het koppel een geschikt pand om zijn vele diepvriezers te kunnen stallen. Bij Carnivoor vindt u verse voeding voor uw huisdier, maar ook bones and raw food (BARF). “BARF is niet-gemalen voeding. Je kunt de maaltijd zelf samenstellen met bot voor de aanvoer van calcium, en orgaan en spiervlees voor de andere voedingsstoffen. Honden kunnen dan op het bot kauwen en wat langer van hun maaltijd genieten. Verse voeding is ook goed om tandplak, huidproblemen en tal van andere problemen te voorkomen. Suikerziekte verdwijnt en een dier is beter bestand tegen in- en uitwendige parasieten”, vertelt Van Deuren.

De keuze aan maaltijden die u uw huisdier kan voorschotelen is heel uitgebreid, met vlees van konijnen, geiten, kangoeroes, kalkoen of struisvogel. Carnivoor verkoopt ook prooidieren, waaronder muizen, hamsters, kwartels en kuikens. “Dat is voor slangen, roofvogels of fretten. Maar ook honden en katten lusten dit graag. De pels van een muis of hamster heeft een reinigende werking voor de maag. Als je je huisdier verse voeding geeft, zal je merken dat zijn stoelgang vermindert. Alle voedingsstoffen worden door zijn lichaam opgenomen. In kant-en-klare brokken zit veel graan. Dat verteert een hond niet. Een hond is geen kip”, vertelt Kelly nog. Bij Carnivoor vindt u verder nog natuurlijk gedroogde snacks voor uw huisdier, natuurlijke verzorgingsproducten en homeopathische middelen. Carnivoor levert ook aan huis.

Meer info op deze link.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio