© Nicole Verstrepen

Sp.a pleit voor weekendopening station

Sp.a Kapellen heeft zaterdagvoormiddag koffie en koffiekoeken uitgedeeld aan de reizigers. De partij vraagt dat het stationsgebouw ook in het weekend open is.

Nicole Verstrepen

Het station van Kapellen is sinds vorig jaar tijdens het weekend gesloten. In de winter is dit extra vervelend en bovendien werkt de ticketautomaat niet altijd. De reizigers moeten soms geld gaan wisselen in de frituur. Klantvriendelijk is dit niet. Op de gemeenteraad was ook de meerderheid het erover eens dat dit niet kan, maar er is nog steeds niets veranderd", stelt fractieleider Harold van der Kraan. Het stationsgebouw wordt momenteel langs buiten gerenoveerd. "Onlogisch om dan in het weekend de deuren te sluiten. In tijden dat iedereen in de file staat, vinden wij dat er extra moet geïnvesteerd worden in openbaar vervoer", aldus nog van der Kraan. De partij begrijpt dat koken geld kost, en vraagt zich daarom af of er geen krantenwinkel of koffiebar in het station kan ondergebracht worden.

Comfort

"Wij vinden ook dat het stationsgebouw open moet zijn in het weekend. We betalen veel belastingen en mogen dan toch wat comfort verwachten", stelt het echtpaar Holemans. "Zeker op zaterdag zou het open mogen. Dan nemen veel mensen de trein om naar Antwerpen te gaan shoppen en kan je een weekendbiljet kopen. De ticketautomaat marcheert regelmatig niet, waardoor je op de trein een fikse boete krijgt. Het is een hele administratieve rompslomp om dan je geld terug te krijgen", leggen Jozef en Liliane Christiaans-Araignien uit. "Wanneer er gepaste ruimte beschikbaar is in onze stationsgebouwen organiseren we in principe steeds een marktbevraging om te kijken of er een huurder voor kan gevonden worden. Voor NMBS betekent dit immers extra inkomsten én er is tegelijkertijd sociale controle op de stationsomgeving. In Duffel bijvoorbeeld loopt dit prima met de bakker die er in het stationsgebouw is", reageert Paul Van Aelst, woordvoerder van de NMBS.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio